Hey guys!
Ja, overskriften måske fjollet… For hvem ved, hvem du er, hvis du ikke selv ved det?

Måske din mor. Måske din kæreste. De kender dig helt sikkert! Men selv hvis de virkelig kender dig til bunds, så er det ikke sikkert, at de rigtigt kan forklare dig, hvordan du er som person. Hvordan du burde agere overfor omverdenen.
Og ikke mindst hvilken form for arbejde, som du ville være rigtigt god til!

Heldigvis, så findes der analyser og tests, som kun eksisterer for at hjælpe folk med at finde ud af sådan nogle ting!

I dag skal det handle om en af disse tests. Helt specifikt om en såkaldt DISC Analyse.

De første 4 bogstaver i DISC analyse er en forkortelse, for de forskellige personlighedstyper, som man kan være, i følge analysen:

Dominant
Indflydelse
Stabil
Konformitet (Ja ja, det er et K. Men på engelsk staves det med C!)

Som med andre tests af denne art, kan den hjælpe, specielt med hensyn til arbejdseffektivitet, med at finde ud af, hvad du bør fokusere på.

F.eks. vil en person som er meget Stabil ofte være meget reserveret og måske indelukket. Og det kan være vigtigt, at arbejde på, at blive mere udadvendt og åben!

En person som er mere Dominant vil derimod måske skulle arbejde med, at udtrykke sig på den korrekte måde, således man ikke bliver misforstået eller lignende.

DISC-Analyse-cirkel
 
 

Hvem bruger DISC analyser?

De profiler, som oftest får mest ud af en DISC analyse er professionelle sælgere, ledere eller folk der arbejder i kommunikation.
En sådan DISC profil; sælger, leder, kommunikationsarbejder, vil kunne finde ud af, hvordan de forbedrer deres færdigheder inden for emner som selvindsigt og teamwork.

F.eks. vil en sælger kunne lære, hvordan man effektivt interagerer med kunder og dermed være med til at oppe ens salgsarbejde. Og det er jo nok derfor man arbejder i salg; for rent faktisk at sælge noget (og få kommission!).

Som en sidste note, så kan det tilføjes, at folkene bag DISC gerne vil minde om en ting:
Uanset hvilken form for person man er, så skal man huske på, at der ikke er nogle af dem der er negative! Personlighedsgruppen ”Dominant” kan måske lyde som en fornærmelse for nogen.
Det er bare slet ikke sådan ment. Man vælger jo ikke selv, hvem man er. Og det er jo ikke fordi, at man er 100% af en enkelt personlighedstype. Alle er blandinger! Der er bare nogen personlighedstræk, som måske skinner mere igennem end andre.
Det gør, at der kan være vidt forskellige ting, som man skal fokusere på, for at blive endnu bedre, til det man gør.

Og det er her, at en DISC analyse kan hjælpe dig lidt på vej!

 

 

blog