Hej igen, guys!

Har I hørt om Fidget spinner?

Fidget spinner hjælper dig med at holde dit fokus og modvirker rastløshed. Slip af med de dumme vaner som fx at trykke på kuglepennen konstant, tromme med fingrene eller bide i neglene, som kan være til gene for både dig og andre.

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg muligvis er ham den irriterende der sidder og trommer på bordene, hvis bare jeg keder mig det mindste. Men en Fidget Spinner ville helt sikkert være med til at gøre mig tålelig igen! Læs med her, hvis du også tror, at de kunne være noget for dig!

 

Hvad er en Fidget Spinner?

Denne nye seje gadget vinder hurtigt indpas her i Danmark og andre steder i verdenen, dette er dog først begyndt at ske her i 2017, så det er langt fra de fleste der kender til den, endnu. Det kan være lidt svært at forstå, hvad det egentlig er eller hvad man skal bruge den til, dette er dog kun lige indtil man selv har prøvet at have den mellem fingrene. Der er noget tilfredsstillende ved at sætte den i gang med at spinne mellem ens fingre. De fleste oplever en form for beroligende og tilfredsstillende effekt. Dette kan virke dejligt afslappende, når man fx sidder foran computeren eller pendler. De indbyggede kuglelejer er dem, som gør den hurtige rotation og spin muligt. Det kræver ikke meget mere end et lille puf fra den ene finger og så spinner den derudaf.

Her kan du se en dansk forhandler for denne fidget spinner

Dette fidget legetøj er skabt med henblik på, at holde dit sind og din hjerne beskæftiget, så du for eksempel kan stoppe de dårlige vaner eller bedre bevare fokus. Disse fidget spinners kan fås i mange forskellige former og tilmed i forskellige materialer. De findes også i sjove materialer, såsom selvlysende og med træfyld. De fleste bliver lavet via 3D teknologi og bliver dermed printet på 3D printere – hvilket er med til at give muligheden for de mange forskellige designs. Det er dog pt. mest normalt at se dem med 3 ”vinger” og 4 kuglelejer – dette skulle give den mest optimale balance og rotation.

På engelsk kan en fidget spinner, eller hånd spinner også gå under navnet ’hand spinner’ eller ’EDC spinner’.

 

 

Fidget Spinner – giver forskellige fordele

Alle kan have gavn af fidget spinners og det kan være på mange forskellige måder. Flere har opdaget, at disse fidget spinners altså kan have en beroligende og afstressende effekt. Derfor er der faktiske flere mennesker, som lider af en mild form for ADHD, som føler en fidget spinner kan hjælpe dem med at bevare koncentrationen og roen. Der er ikke en decideret dokumentation på dette endnu, men den stigende interesse og folks egne reaktioner taler dog for sig selv – prøv selv. Langt de fleste der først får en fidget spinner i hånden og giver den et spin kan heller ikke slippe den igen. Folk med ADHD døjer tit med rastløshed og har svært ved at sidde stille eller koncentrere sig i længere tid. Derfor har disse folk, i højere grad, en tildens til at sidde og nulre, dimse og rode med ting alt imens de foretager sig noget. Det er netop en af de ting, som en fidget spinner kan afhjælpe. Både for ens egen skyld, men også for andre omkring en, som godt kan blive irriteret af den konstante nulren med papir, trommen med fingre på borde eller andre små sjove uvaner.

 

Modvirk dumme vaner med en fidget spinner

Det er de færreste af os, som ikke har, eller har haft, en dårlig vane. Vi er nogle, som klikker på en kuglepen og kan ikke lade den være. Nogle skal bare pille ved alt der ligger fremme og andre har en helt anden tildens til en skør uvane. I fleste tilfælde er det, fordi vi har let ved at blive rastløse, miste koncentrationen eller tålmodigheden. Dette afhjælper mange ved at beskæftige hænderne med en masse dimseri og nulren. Det er ofte det som lige ligger ved hænderne, som bliver brugt.

Hvordan afhjælper man så dette?

Det er igen her fidget spinners kommer ind i billedet. De er designet til, at man kan have dem med overalt, om det så er i lommen eller i tasken. De kan også bare ligge fremme på skrive- eller sofabordet, så det er den man griber frem efter, frem for de andre dårlige valg. Fidget spinners er designet til at kunne aktivere og beskæftige hænder, fingre og hovedet. Dermed agerer de som et perfekt alternativ til alverdens uvaner, som kan være generende for ikke bare en selv, men også dem omkring en. Når man spinner dem rundt, så foregår det ganske lydløst og alle kan forblive ugeneret, alt imens man modvirker ens rastløshed med spinneren.

Kender du til dem, eller er du selv en af dem, som konstant har snuden nede i smartphonen for at tjekke de samme opslag på facebook igen og igen? Her er fidget spinneren også et glimrende alternativ. Med denne i lommen, så vil man i mindre grad ty til at tage sin smartphone op af lommen og miste fokus. Har man fidget spinneren i hånden, så kan man i bedre grad være social, frem for at sidde og se videoer eller læse ligegyldige posts på facebook.

Fidget spinners er årets must-have

Flere og flere får øjnene op for denne gadget og det er der en god grund til. Fidget spinners hjælper ikke kun mod ADHD, rastløshed, stress og dårlige vaner. De er generelt bare rigtig sjove at have med sig og bruge hele tiden. De er ekstremt vanedannende, når man først har prøvet dem og det er da også grunden til, at interessen stiger i den grad den gør. Man møder altid skepsis, når man viser og fortæller om en fidget spinner, men det er kun lige indtil folk prøver dem i egne hænder.

Forbes Magazine har sågar udtalt, at fidget spinners er kontorens must-have i 2017. Blandt andet snakker de om ovenstående mht. hvordan alle hurtigt bliver glade for dem, efter de har prøvet dem.

 

Fidget spinners kommer i forskellige designs og størrelser

I og med, at fidget spinners laves via 3D teknologi på diverse 3D printere, så er der næsten uanede muligheder for designs af disse. Fidget legetøj kan laves på mange måder og med en 3D printer, så kan man lave alverdens former og størrelser af fidget spinners. Du vil dog altid kunne fornemme symmetri i diverse hånd spinners, fordi balance og rotationseffekt bedst sikres med dette. Ligesom der gerne skal være kuglelejer placeret i enderne for vægt, igen for en hurtigere rotation.

I og med det foregår via 3D print, så bliver de typisk også lavet i plast. Ofte i PLA plast, som er bioplast. Dermed tænkes der også lidt bæredygtigt, når disse designes og printes på 3D. Bioplast stammer fra biologiske ressourcer og belaster dermed ikke miljøet i samme grad som almindelig plads, som er baseret på råmaterialer i form af olie.

Denne type plast/filament fås stort set i alverdens farver, hvilket altså giver muligheden for fidget spinners i utallige farver, mønstre og fede designs.
fidget spinner

Fidget spinners kan også bruges til ren sjov

Der behøves ikke være et decideret formål med at købe en fidget spinner, så som at købe den for at afhjælpe dårlige vaner og lignende. De kan også bruges til tricks og leg. Det er ikke kun dejligt afstressende at bruge disse spinners, de kan sagtens bruges i ren sjov. Du kan nemt få timer til at gå med dem, uanset hvor du befinder dig, da de nemt kan hives frem af lommen.

Her kan du se et fedt udvalg af hånd spinners.