Halløj, guys!

Jeg håber I har det godt i dag, for vi skal nemlig snakke om gemmeleg!

Okay, måske er det ikke helt gemmeleg… Men vi skal snakke en smule om, hvad Headhunting er for noget, og som du snart finder ud af, så har de to flere ting tilfælles!

Headhunting er en proces der mest er brugt i erhvervslivet.
Du har måske haft en kollega, som du ikke ser mere, fordi han eller hun blev ”headhunted” til en anden afdeling. Eller måske endda en anden virksomhed!

At blive headhuntet betyder, groft sagt, at man er blevet specielt udvalgt, til at varetage en given position. Dette er oftest på grund af ens kvalifikationer, potentiale eller en blanding af de to ting.
F.eks. kunne man være en dygtig IT-medarbejder, og blive headhuntet til en position som afdelingsleder, fordi man kender alle firmaets systemer ud og ind, har meget erfaring og er vellidt blandt ens kollegaer.

Giver det mening?
Så hvis chefen kigger dig lidt ekstra over skulderen, kan det være fordi han/hun overvejer at headhunte dig til en anden position!
Så skynd dig at lukke ForGuys og kom tilbage til arbejdet!

Men gem resten af artiklen, så du kan læse den senere!

Professionelle ”findere”

Så som du kan se, så gælder det altså om at finde folk der er ”gemt”, ligesom i en gemmeleg.

Men når folk er for godt gemt, så er det ikke sikkert, at alle virksomheder kan lege med, når det kommer til headhunting.

Heldigvis for dem, så findes der professionelle ”findere” også!
Disse kommer i form af deciderede headhunter-virksomheder, som leder efter de bedste folk for andre virksomheder.
Specielt i IT-verdenen er det at headhunte nærmest en kunstart. Derfor har firmaer som f.eks. River Online speciale inden for netop IT headhunting.

 

headhunting

Så hvis du står og leder efter en Computer-haj til din virksomhed (eller måske er der en kollega du vil have skiftet ud?), så kan du gå til dem. De vil gøre deres absolut bedste for, at finde lige netop den medarbejder, som du ønsker dig!

Har I nogensinde oplevet headhunting på første hold? Hvad synes I om idéen? Del dine erfaringer med headhunters i kommentarerne!

 

 

blog