Næsten som Uber, men lovligt!

Hey guys!

Der er så meget oppe i medierne for tiden omkring Uber, at det er svært at ignorere nogen gange.

Du kender sikkert Uber; en taxiservice hvor du, som privat, kan være med til at udbyde lifts til andre private. Dermed kan du tjene lidt (eller mange!) penge på din bil, ved at lege taxa.
Problemet er dog, at denne form for kørsel kun er lovligt for rigtige taxier, med tilladelser, sædefølere and what not, her i landet. Lidt endnu i hvert fald.

Vi kan sikkert diskutere længe om, hvorvidt det bør være lovligt eller ej (personligt synes jeg, at det burde være tilladt), men faktum er, at det lige pt. Ikke er.

Men hvad gør du så, hvis du synes bussen er for irriterende, toget er for fyldt (Tak til IC-4, der har valgt at give op!) og almindelige taxier er ALT for dyre?

Du kan da prøve GoMore!
GoMore er en dansk samkørselsapp, som fik sin spæde start allerede i 2005. Siden da har siden fået omkring 1,4 mio. medlemmer i Europa, så selvom den er noget mindre end Uber, så er der altså en okay brugerbase.

Hos GoMore kan du både udleje/leje en bil og få lifts, hvis du ikke har mulighed, eller lyst, til at rejse på andre måder.

Forskellen på GoMore og Uber

Umiddelbart lyder de to services jo egentligt meget ens, men hvorfor er GoMore så lovlig, når Uber ikke er?

Forskellen er egentligt ret simpel:
Hos Uber agerer folk taxier; altså, brugerne kan blive kørt hvorfra de ønsker, hvortil de ønsker.
GoMore derimod er en lift-service. Altså kan man kun komme med på køreture, som der alligevel skulle køres.

Kan du se forskellen?

Rent praktisk behøver der ikke være den store forskel, men rent juridisk er det altså den store forskel lige nu.
For folk der skal bruge et lift kan det, måske, betyde den forskel, at man ikke kan komme ligeså direkte til sin destination, som man kan med Uber. Man kan sammenligne det lidt med at bruge bussen. Du kommer måske ikke lige til døren, men du kommer helt sikkert tættere på din destination.

Og det er helt sikkert billigere, end at købe sin egen bil!

“Du kan læse mere om GoMore på deres hjemmeside her: www.gomore.dk