Aftershave en er barbersprit som man kommer på huden efter barbering. Aftershave blev først introduceret i barberbutikkerne, for at dræbe eventuelle bakterier fra deres udstyr. Aftershave har også den funktion at det nedsætter risikoen ved infektion, hvis man skulle have fået en lille rift som årsag af sin barbering.

Hvorfor bruger man Aftershave?
Når man barberer sig skraber man huden med en skarp metal kant, så lige meget hvor nænsomt du gør det, vil der altid komme nogle små skader på huden. For at undgå irritation, anbefales det derfor at man bruger lotion eller en aftershave.

Det er en god idé at putte lidt koldt vand i ansigtet først. Det hjælper med at nedsætte hud irritation og at lukke porerne. Hvis du har et par rifter der bløder, kan du bruge en styptic pencil (en stift med creme der går inde og lukker/stopper blodet, det heler samtidigt huden hurtigere) eller som de fleste, bruge et stykke papir til at stoppe den smule blod. Dernæst er det en god idé at duppe ansigtet med et rent og tørt håndklæde, så overfladen er forholdsvis tør.

Slut af med en gavmild mængde aftershave, aftershave lotion eller aftershave balm. Husk at påføre i hele ansigtet og halsen med. Det er en rigtig god ide at bruge aftershave da det hjælper huden med at forblive fugtigt. Især i løbet af vinteren er det vigtigt at påføre, så huden ikke tørrer ud. I de kolde måneder kan man faktisk med fordel bruge en aftershave balm, da den er lidt kraftigere og ligner mere en creme end den “normale” aftershave.

“Du kan købe aftershave her!”